Co jest lepsze - masło kannabinoidowe czy olej kannabinoidowy: Domowe kulki

 Strona główna / Przydatne informacje o marihuanie / Co jest lepsze - masło kannabinoidowe czy olej kannabinoidowy: Domowe kulki

Co jest lepsze - masło kannabinoidowe czy olej kannabinoidowy: Domowe kulki

Przekąski wykonane z konopi często oferują nam ekscytujący sposób cieszenia się marihuaną.

Wraz ze zmieniającymi się czasami, pojawiło się wiele nowych przepisów na przekąski z konopi, w tym ciasteczka z marihuaną, brownies i wiele innych.

Ciekawostką jest fakt, że podstawą większości z tych przepisów jest masło kannabinoidowe lub olej z konopi indyjskich.

Oba te składniki są preferowane przez szefów kuchni jako ich podstawowe składniki jako alternatywa dla olejów do gotowania, takich jak olej kokosowy, oliwa z oliwek lub inne oleje używane do celów kulinarnych.

Ale który z nich wśród cannabutter i canna-oil jest lepszy?

Podczas gdy różni ludzie mają swoje inne wybory, jak niektórzy wolą używać masła z konopi do celów kulinarnych. W przeciwieństwie do tego, niektórzy wybiorą olej kokosowy z konopi do gotowania, jak na dostępność lub jak na ich osobiste wybory.

Robienie przekąsek z konopi jest zawsze trudnym zadaniem. Trzeba wziąć pod uwagę odpowiednią ilość ziela, w zależności od tego, co próbujemy zrobić, ponieważ każdy ma inny przepis.

Ponadto, zawartość ziela użytego w każdym przepisie zostanie dodana, nawet jeśli używamy tej samej rośliny pochodnej konopi do każdego robienia edibles.

Jeśli jesteś entuzjastą gotowania i chcesz stworzyć cannabutter, możesz rzucić okiem na nasz przepis na to, jak zrobić cannabutter receptur.

Jednym z głównych powodów, dla których ludzie przechodzą na konopie indyjskie edibles jak oliwa z oliwek z konopi indyjskich lub cannabutter jest ze względu na wiele korzyści zdrowotnych, takich jak radzenie sobie z przewlekłym bólem, poprawa siły, pomoc w przyrost masy ciała, radzenia sobie z depresją i różne inne korzyści zdrowotne.

Niektóre dyskusje są przez internet dotyczące cannabutter i olej z konopi indyjskich, który jest idealny.

Więc tutaj mamy wspomniane w artykule o obu edibles, widząc, do których można zdecydować, który jest lepszy.

SPIS TREŚCI

  • Masło z konopi indyjskich
  • Olej z konopi indyjskich
  • JAK WYBRAĆ ODPOWIEDNI OLEJ JADALNY Z KONOPI INDYJSKICH
  • Końcowa uwaga na temat Cannabutter Vs CannaOil

Masło z konopi

Każdy lubi masło i dlaczego nie miałby używać masła, ponieważ oferuje ono mniam mniam kremową konsystencję, gdzie znowu jeśli jest solone, prawdopodobnie będzie spożywane bezpośrednio bez potrzeby niczego razem z nim.

Każdy lubi masło, a dlaczego nie jeden użyć masła jak to oferuje Ci yummy kremową teksturę, gdzie ponownie, jeśli jest solone, to prawdopodobnie być spożywane bezpośrednio bez potrzeby niczego wraz z nim.

Kiedy mówimy o masle marihuanowym, jest ono uważane za podstawowy składnik ciasteczek, ciast i ciasteczek z dodatkiem marihuany. Masło marihuanowe jest wytwarzane poprzez ekstrakcję kannabinoidów i innych związków z kwiatu marihuany, a następnie dodawane do masła.

Jako słodko-pikantne połączenie żywności, masło marihuanowe jest idealnym miejscem dla początkujących, aby rozpocząć swoją domową podróż jadalną.

Masło z dodatkiem konopi jest łatwe do zrobienia i stosunkowo niedrogie, a jego wysoka zawartość tłuszczu sprzyja większości metod gotowania. Z tego powodu, istnieją pewne ograniczenia.

Zalety masła z konopi

Wykonanie masła jest niezwykle proste, a jego maślana dobroć uzupełnia zarówno słodkie, jak i pikantne potrawy.

Dodawanie masła kannabinoidowego do kremowych curry, używanie go jako podstawy do pikantnego ciasta na ciasteczka lub po prostu rozsmarowywanie go na kanapkach z grillowanym serem jest również praktyczną opcją.

Dla większości początkujących kucharzy ziołolecznictwa, to właśnie z domowymi kulkami z konopi, takimi jak masło, rozpoczynają swoją długą, psychoaktywną podróż.

Jest to proste i smaczne, aby zrobić cannabutter. Chociaż masło ma wysoką zawartość tłuszczu, jest niedrogie i dobrze sprawdza się w słodkich i pikantnych potrawach.

Ograniczenia masła kannabinoidowego

Cannabutter zawiera dużo tłuszczu i nabiału.

Jeśli chodzi o roślinny styl życia, masło marihuanowe po prostu nie wchodzi w grę, jeśli zwracasz uwagę na spożycie tłuszczu, cholesterol lub poziom cholesterolu.

Kolejną wadą masła marihuanowego jest jego niski punkt dymienia, który nie jest idealny dla wszystkich przepisów.

Na szczęście istnieją inne opcje, takie jak oliwa z oliwek, olej kokosowy lub inne oleje nasączone leczniczym zielem. Ponownie nie jest to produkt dla wegan, więc w tym czasie trzeba będzie wybrać olej z marihuany.

Olej z konopi

Olej z konopi indyjskich uzyskiwany pod wpływem ciepła i ciśnienia może być stosowany miejscowo lub przyjmowany doustnie, ale jego smak i konsystencja nie są idealne.

Spożywanie różnych olejków z konopi odbywa się najczęściej poprzez ich waporyzację lub palenie.

Różne odmiany oleju konopnego, jak np. oliwa z oliwek z dodatkiem konopi, mają właściwości zdrowotne.

Zalety oleju z konopi indyjskich

Oprócz korzyści zdrowotnych oleju do gotowania z konopi, olej kokosowy z dodatkiem konopi jest również pysznym sposobem na wzbogacenie wszystkich ulubionych potraw o konopie.

Mówiąc o oleju kokosowym z dodatkiem konopi, zazwyczaj nie ma on silnego smaku, dzięki czemu może być stosowany do dań pikantnych i słodkich.

Możesz również użyć oleju kokosowego z dodatkiem konopi jako naturalnego smaru, aby roztaczać świeże zapachy w swoim domu.

Wady oleju z konopi indyjskich

Jednym z głównych minusów jest używanie oliwy z oliwek jako bazy dla oleju z konopi. Jeśli mówimy o oliwie z oliwek z konopi, jej mocny profil smakowy nie zawsze dobrze współgra z niektórymi potrawami, takimi jak babeczki czy inne słodkie przepisy.

Inną wadą jest to, że oliwa z oliwek może być bardzo droga, chociaż na rynku istnieją różne odmiany oleju CBD, dzięki czemu łatwo jest znaleźć wersję wysokiej jakości, która nadal mieści się w twoim budżecie.

Masło pochodzące z oleju z konopi indyjskich może pozostawić trudny do usunięcia osad na naczyniach kuchennych, jeśli gotuje się z masłem wykonanym z oleju z konopi indyjskich, a nie z marihuany.

Różne rodzaje olejów z konopi indyjskich

Jeśli myślisz, że istnieje masło marihuanowe i jeden lub dwa rodzaje olejów z konopi, to jesteś w błędzie, ponieważ istnieje wiele opcji, jeśli chodzi o domowej roboty przekąski. Poniżej znajduje się kilka opcji dla infuzji oleju canna, do których możesz mieć dostęp w zależności od budżetu i ich dostępności:

  • Olej zawokado - Olej z canna jest bogaty w przeciwutleniacze i zawiera kwasy tłuszczowe omega-9.
  • Olej z orzechówwłoskich - Ma orzechowy smak i idzie z różnych rodzajów sałatek, a także może pomóc obniżyć poziom cholesterolu
  • Olej kokosowy: Pomaga zwiększyć zdrowie serca i jest łatwo dostępny w porównaniu do innych wymienionych.
  • Olej rzepakowy - Większość olejów rzepakowych ma wysoki punkt dymienia, a często te oleje z konopi są niemodyfikowane genetycznie i mają niską zawartość tłuszczów nasyconych.

JAK WYBRAĆ ODPOWIEDNI OLEJ JADALNY Z KONOPI

Czy szukasz wskazówek na temat tego, jakiego oleju używać w kuchni? Oto trzy rzeczy, o których należy pamiętać, aby ułatwić sobie wybór.

POTENCJAŁ

Wybór tłuszczu do gotowania o najwyższym stopniu absorpcji THC i innych kannabinoidów jest najlepszym wyborem, jeśli chcesz przygotować jak najmocniejsze przekąski.

SMAK

Smak jest jedną z rzeczy, które bierzemy pod uwagę najbardziej, więc ponownie z edibles, będziesz chciał, aby smakowały świetnie, więc wybór odpowiedniego oleju z konopi indyjskich jest kluczowy dla nadania im dobrego smaku.

Można rozważyć wybór dwóch lub trzech różnych rodzajów oleju, jak to będzie dodać trochę różnorodności do swojego przepisu.

Tutaj utrzymanie obu opcji otwartych dla siebie pomoże Ci stworzyć odmiany różnych potraw.

TEKSTURA

Jedzenie, które dobrze wygląda, powinno również dobrze smakować, więc tekstura również odgrywa istotną rolę w naszym doświadczeniu z jedzeniem.

Tutaj musisz wybrać odpowiedni napar z konopi, niezależnie od tego, czy gotujesz słodkie czy pikantne danie, i musisz zwrócić uwagę na to, jak twój olej wpływa na teksturę.

Chociaż większość olejów jest bardzo podobna w konsystencji, mają one bardzo odrębne tekstury, które sprawdzą się w niektórych potrawach i całkowicie zmienią inne.

Końcowa uwaga na temat Cannabutter Vs CannaOil

Jak widzieliśmy tutaj, mimo że oba pochodzą z tej samej rośliny konopi, są one produkowane i wykorzystywane w bardzo różny sposób.

Oba napary z konopi indyjskich mogą sprawić, że edibles, które są silne i aromatyczne.

Podczas gdy niektóre z tych rodzajów oleju CBD posiadają intensywne smaki, niektóre mogą nie być bardziej intensywne, ale działają świetnie.

Ale najważniejszą rzeczą, na którą trzeba zwrócić uwagę, jest ich dostępność.

W stanach, gdzie spożywanie marihuany jest wolne od ograniczeń i może być używane legalnie, będzie można łatwo znaleźć produkty pochodzące z kannabinoidów, a olej z konopi można łatwo zobaczyć nawet w sklepach spożywczych lub super centrach handlowych.

Natomiast po drugiej stronie, gdzie używanie marihuany jest ograniczone, w tych miejscach zamiast oleju z konopi będzie można znaleźć jadalne masło kannabinoidowe, które nie będzie tym zrobionym z oleju z konopi.

W końcu wszystko sprowadza się do Twojego smaku, preferencji i rodzaju żywności, którą zamierzasz zrobić, więc daj im obu spróbować i zobaczyć, co działa najlepiej dla Ciebie.