Jak zrobić cukier z konopi - podstawowy ziołowy składnik wszechstronnych przepisów na napary

 Strona główna / Przydatne informacje o marihuanie / Jak zrobić cukier z konopi - podstawowy ziołowy składnik wszechstronnych przepisów na napary

Jak zrobić cukier z konopi - podstawowy ziołowy składnik wszechstronnych przepisów na napary

Biały cukier na drewnianych deskach

Niewiele osób akceptuje cukier, w tym ja. Fitness freaki nazywają go socjopatą. Powiecie teraz: "Co!!! Socjopata? Że też za przedmiot nieożywiony, jakim jest cukier?".

No tak! Miałem podobną reakcję. Ale pozwólcie, że wam powiem. Nie są w błędzie! W końcu cukier jest słodki, ale zatruwa każdego z nas po trochu.

Co więc mamy robić? Czy nie powinniśmy go w ogóle spożywać? Wyeliminować go z naszej diety? Nie, nie, poczekaj chwilę. Dlaczego nie zakazać jego spożywania? Zakazywanie rzeczy to ulubione zajęcie naszych władz. Czyż nie?

Przepraszam za ten kiepski żart! Ale my nie jesteśmy radykałami. Nie podoba mi się pomysł wycinania rzeczy z życia, gdy istnieją alternatywne rozwiązania, które zaspokajają nasze potrzeby. Jesteśmy w świecie nauki. Prawda? Istnieją mądrzejsze sposoby na spożywanie cukru. Jeśli masz takie same zdanie jak ja i szukasz alternatywy dla cukru, czytaj dalej.

SPIS TREŚCI

  • Zmniejszanie trucizny socjopaty dzięki konopiom
  • Ale... cukier z konopi ma ogromny haczyk! Może ci się to nie spodobać, zwłaszcza jeśli nie znosisz spędzać godzin w kuchni.
  • Dlaczego masz sobie zadawać tyle trudu? Czy dekarboksylacja nie jest żmudnym zadaniem?
  • Jak przeprowadzić dekarboksylację odmiany marihuany, aby uzyskać przepis na kawę ziołową?
  • A co z nalewkami z konopi? Ojej! To się robi nudne.
  • Jak zrobić cukier z marihuany - przepis na cukier z marihuany w twojej dłoni
  • Instrukcje
  • Przechowywanie cukru z konopi indyjskich do wykorzystania w przyszłości
  • Cukier z konopi >>> masło z konopi lub inne podstawowe przepisy na bazie konopi?
  • Zapoznanie się z przepisami prawnymi obowiązującymi w danym regionie
  • Rozstrzygający argument o mniejszej ilości cukru z konopi

Uczynić socjopatę mniej trującym dzięki marihuanie

Pewnie już się zastanawiasz, jak to zrobimy? Cukier to cukier! Jak możemy sprawić, żeby był mniej socjopatyczny i mniej trujący? Mamy jednak pomysł, o którym wielu może nie wiedzieć. Chodzi o to, by cukier produkować w domu z konopi. Nazywamy go cukrem z konopi.

I tak! Jest to całkowicie przepis DIY. Jeśli więc nie lubisz, gdy nieorganiczny cukier szkodzi twojemu zdrowiu, cukier z konopi wybawi cię z dylematu żywieniowego - nie jesteś jeszcze przekonany? Nie martw się! Nasze solidne powody sprawią, że automatycznie pokochasz cukier z konopi i nie będziesz w stanie nic na to poradzić.


  • Cukier z konopi to najlepsza opcja, ponieważ jest on niezwykle zdrowy. Raczej o wiele zdrowszy niż tradycyjny cukier, który do tej pory przyjmowałeś. Może on leczyć stany zapalne i obniżać poziom stresu psychicznego.
  • Podobnie jak masło i olej z konopi, cukier z marihuany może być podstawowym składnikiem. Możesz go więc dodawać do każdego przepisu, na jaki masz ochotę. Lody, gofry, a nawet napoje - wszystko będzie zależało od twojej wszechstronności i eksperymentów.
  • Jest cholernie bogata w cbd. Tak! Nasz własny silnie działający składnik konopi. Jeśli masz cukier z konopi, niekoniecznie będziesz potrzebował masła czy oleju z konopi. A żeby uzyskać podwójny efekt, możesz mieć oba te składniki razem.
  • I na koniec, ale nie mniej ważne. To jest smaczne. Cukrowe. I zdrowe! Co na tym świecie jest jednocześnie smaczne i zdrowe? Prawie nic. Cukier z ziół jest jednym z nich. Możesz użyć cukru z ziół w dowolnym przepisie, a nawet ukraść łyżkę lub dwie, kiedy tylko najdzie cię ochota.

Teraz, gdy masz już sporo powodów, aby przyrządzić cukier z konopi w domu, na co czekasz? No dalej! Chodźmy do naszych kuchni i zacznijmy go przyrządzać.

Ale... cukier z konopi ma ogromny haczyk! Może Ci się nie spodobać, zwłaszcza jeśli nie lubisz spędzać godzin w kuchni.

Niestety, to nie jest przepis na dwie minuty. Jeśli brakuje Ci cierpliwości, zabraknie Ci czystego cukru z konopi. Obiecaj mi więc, że wejdziesz do kuchni zdeterminowany. W porządku? Wytwarzanie cukru to po części nauka, a po części sztuka. Oto dlaczego zajmie to trochę czasu.

  • Najpierw zajmiemy się dekarboksylacją pąków marihuany. Jest to bardzo ważny etap. W zasadzie najważniejszy ze wszystkich. Technicznie rzecz biorąc, dekarboksylacja trwa od 30 do 45 minut. Jeśli jednak szukasz lepszych rezultatów, sugerujemy, abyś kontynuował ją przez dwie do trzech godzin. Jest to pełna dekarboksylacja.
  • A po drugie, zrobimy alkohol do nalewki z konopi, bo bez niego nie da się zrobić cukru z konopi! Może to potrwać kilka dni, jeśli robimy skoncentrowaną nalewkę z cbd.

Dlaczego to Ty masz sobie zadawać tyle trudu? Czy dekarboksylacja nie jest żmudnym zadaniem?

Szczerze mówiąc, jeśli pominiesz te procesy, nie będziemy mieli tego, czego szukamy! Dekarboksylujemy pąki marihuany, ponieważ chcemy uzyskać jak najwięcej z naszych ziół. Jest to proces naukowy, który być może sam przeprowadziłeś. Nie ufasz moim słowom?

Jeśli palisz trawkę, gratuluję. W przeszłości dekarboksylowałeś już swoje pączki marihuany i nie wiedziałeś o tym. Ogólnie rzecz biorąc, surowe pączki marihuany nie mają żadnego działania! Jeśli więc żujesz je bez spalania - powodzenia w życzeniu sobie haju, nie będziesz go miał.

Ale kiedy się je zapali, to właśnie wtedy pączki sprawiają, że marihuana staje się tym, czym jest. Jest to substancja psychotropowa. Możesz zapytać, dlaczego tak się dzieje? Pąki konopi nie zawierają cbd i thc w postaci surowej. Mają kwaśne wersje cbd i thc, które nie są składnikami dającymi haj.

Jednak podgrzanie rozbija te kwaśne związki i aktywuje cbd i thc do naszego użytku. Pominięcie tego procesu pozostawi nam nieskuteczne składniki ziół. I nie usprawiedliwi naszego przepisu na cukier canna.

Jak dekarboksylować odmianę marihuany do przepisu na kawę ziołową

Zmiel swoją

odmianę marihuany na drobne kawałki. Jeśli martwisz się, jak to zrobić, zaopatrz się w ręczny młynek. Ideą mielenia jest podgrzanie każdego punktu na powierzchni konopi.

Weź tacę i połóż na niej papier pergaminowy

. Połóż na niej wszystkie nasze zmielone pąki konopi. Używamy papieru, ponieważ chcemy uniknąć przyklejania się naszych pąków do tacy.

Umieść ją w piekarniku

i ustaw temperaturę na około 105 stopni Celsjusza lub 221 stopni Fahrenheita. Kontynuuj ten proces przez co najmniej 45 minut. Pamiętasz dekarboksylowany pączek w kolorze okayish-okayish? To właśnie uzyskasz po 45 minutach pieczenia.

Aby przyspieszyć proces, zwiększ temperaturę o 15 stopni Celsjusza. Możesz w ten sposób zaoszczędzić 15-20 minut. Aby zapewnić równomierne nagrzewanie, należy od czasu do czasu mieszać kwiat

ostany. Aby uzyskać wysokiej jakości dekarboksylację, należy stosować dłuższy proces, trwający 2 godziny.

Na koniec wyciągnij uaktywnione

pąki i użyj ich do zrobienia nalewki z konopi.




A co z nalewkami z konopi? Ojej! To się robi nudne.

Robimy nalewki z dekarboksylowanych pąków konopi indyjskich. Skoro jesteście ciekawi, dlaczego robimy nalewkę z konopi, oto odpowiedź. Zadajcie sobie pytanie, czy można mieszać pąki konopi w cukrze? Zwłaszcza, gdy są w betonowych formach? Zdecydowanie nie.

Muszą być inne sposoby na dodanie konopi do cukru. Nalewka z konopi to jeden z syropowatych sposobów na zamianę zwykłego cukru w cukier z ziół. Aby uzyskać nalewkę z konopi, należy zastosować metodę ekstrakcji alkoholowej.

Alkohol jest rozpuszczalnikiem. Mieszamy pączki konopi z alkoholem i pozwalamy roztworowi odparować. Rozpuszczalnik łączy się z innymi, niepotrzebnymi składnikami ziela i usuwa je, pozostawiając w misce pozostałości cbd. W efekcie końcowym tego procesu otrzymamy czystą nalewkę z ziół, którą można zmieszać z cukrem.

I tak, upewnij się, że dobrze obchodzisz się z alkoholem podczas ekstrakcji nalewek z cbd. Alkohol jest niezwykle lotny. Nie lubią one długo przebywać w naczyniach. Tak czy inaczej, znajdzie sposób, aby wyparować. Bezpośrednie podgrzewanie go lub nieuważanie podczas podgrzewania może być niebezpieczne.

Mocno wierzę w naturalizm. Niech natura toczy się swoim torem. Pozwól, aby alkohol zniknął w sposób naturalny, nawet jeśli będzie Cię to kosztowało trochę czasu. Może to zająć trochę czasu, może nawet kilka dni, nigdy nie wiadomo. Ale każda sekunda będzie warta czekania ze względu na rodzaj cukrowego kryształu, który otrzymasz na końcu.

Jak zrobić cukier canna - przepis na cukier canna w twojej ręce

Uff! Skończyliśmy z tym, co trudne. Te kroki to tylko formalność. Nie. Nie formalności. To ostre słowo! Ale rozumiesz, że kolejne etapy nie będą tak wymagające jak dekarboksylacja czy robienie nalewek z konopi. A więc szybko wykonajmy te zadania.

Składniki

  • 2 szklanki cukru granulowanego
  • 1 filiżanka domowej roboty nalewki z konopi
  • 1 łyżka stołowa kwasu cytrynowego

Sprzęt

  • Piekarnik
  • Blacha do pieczenia
  • Trzepaczka lub łyżka do mieszania

Instrukcje

Krok 1: Umieść blachę do pieczenia na półce w kuchni i rozsyp na niej dwie filiżanki cukru kryształu.

*Upewnij się, że rozprowadzasz go równomiernie. Możesz też pokusić się o użycie cukru pudru. Jeśli chodzi o eksperyment, to proszę bardzo. My jednak polecamy grubsze i duże kryształki cukru, ponieważ lepiej wchłoną naszą nalewkę z konopi niż pudrowe cząstki cukru pudru.

Krok 2: Użyjemy tutaj naszej domowej nalewki z konopi, tej, którą omówiliśmy powyżej. Wlej filiżankę nalewki na cukier.

*Mieszaj mieszankę powoli i równomiernie. Postaraj się, aby nalewka z konopi dotarła do wszystkich kryształków cukru. Nie chcesz, aby na którymś z kryształków zabrakło odrobiny marihuany. Prawda?

Krok 3: Dodaj do mieszanki kwasek cytrynowy.Ubij go w taki sam sposób, w jaki robiłeś to z nalewkami z konopi i cukrem granulowanym

.

*Jeśli myślisz, że kwasek cytrynowy jest niezbędny do tej mieszanki, pozwól, że ci odpowiem. Nie. Nie jest on niezbędny! Jest opcjonalny i można go pominąć. Polecam go, ponieważ jego kwaskowa i kwaśna natura nie tylko dodaje smaku naszemu cukrowi, ale także stabilizuje go i konserwuje. Chcesz, aby cukier z konopi przetrwał długo? Chcesz go przechowywać? Kwasek cytrynowy ochroni Twoje wysiłki, dni, które włożyłeś w przygotowanie tego męczącego przepisu.*

Krok 4: Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsjusza i umieść w nim blachę z konopiami. Czytaj dalej. Wkrótce pojawi się ważna uwaga.

*Oto najważniejsza uwaga. Nie zamykaj piekarnika. Nawet nie myśl o tym, żeby to zrobić. Pamiętasz, jak robiliśmy naszą nalewkę z konopi? W naszej nalewce mogą znajdować się resztki alkoholu, których nie widać gołym okiem. A one, jak już wspomniano, są łatwopalne. Trzymanie otwartych drzwi spowoduje odparowanie całego alkoholu z cukru. A co ważniejsze, wszystko będzie w zasięgu naszego wzroku, a mieszanina będzie miała zapewnioną odpowiednią wentylację*.

Krok #5: Mieszaj roztwór co 15-20 minut.

*Nie zapomnijcie o włączonej wentylacji. Opary alkoholu muszą się wydostać na zewnątrz. Nie będą się zatrzymywać. Jeśli za piecem znajduje się wentylator wyciągowy, jest to jeszcze lepszy sposób na wentylację. Nie chcesz wdychać tych oparów, nie są one dobre dla zdrowia.

Krok #6: Podgrzewaj mieszaninę przez 2 do 2,5 godziny. Oznacza to, że mieszaj roztwór co najmniej dziesięć razy, aby uzyskać równomierną konsystencję.

*Zastanawiasz się, kiedy przestać? Gdy cukier będzie wyglądał jednolicie na całej blasze, to jest to moment, w którym należy wyjąć blachę. Zazwyczaj w ciągu kilku godzin uzyskuje się jednolitą konsystencję, co powinno zamknąć przepis.

Krok 7: I gotowe! Cukier z ziołami jest gotowy!

*Cukier przyjmie jasnozłotą barwę. Wtedy właśnie jest gotowy do użycia.

Przechowywanie cukru z konopi do wykorzystania w przyszłości

Konopie i cukier nie lubią czterech rzeczy - światła, powietrza, wilgoci i ciepła! To znaczy, że nie są najlepszymi przyjaciółmi. Przygotowaliśmy cukier z konopi, aby móc go wykorzystać w przyszłości w innych przepisach.

W związku z tym przechowywanie jest obowiązkowe. Różne rodzaje pojemników pozwolą zachować jakość naszych długoletnich wysiłków. Przy ich wyborze należy kierować się celem, jaki chcemy osiągnąć. Oto niektóre z typów słoików:

  • Silikonowe słoiki do krótkotrwałego przechowywania.
  • Plastikowe słoiki do krótkotrwałego przechowywania.
  • Papier pergaminowy do krótko- i średnioterminowego przechowywania.
  • Słoiki Mason lub szklane słoiki do przechowywania długoterminowego.

Cukier z konopi >>> masło kajmakowe lub jakikolwiek inny podstawowy przepis z wykorzystaniem konopi?

Dlaczego miałbyś używać cukru z konopi indyjskich, skoro istnieją podstawowe przepisy z wykorzystaniem konopi indyjskich, takie jak masło i olej z konopi indyjskich? Cóż, oto dwa najważniejsze powody.

  • Dyskrecja: Co zrobić, gdy jesteś w biurze i masz przerwę na kawę? Albo podczas podróży pociągiem lub samolotem? Nie wszędzie możesz mieć przy sobie masła i olejki z konopi. Ale jeśli zależy Ci na dyskrecji, cukier ziołowy jest tym, co chcesz mieć w kieszeni. Wrzuć trochę cukru do swojego napoju i załatw sprawę.
  • Dozowanie: Cukier z konopi daje ci dobry pomysł na dawkowanie każdej partii, którą przygotowujesz. Wyliczona dawka utrzyma poziom twojej tolerancji w ryzach, a ty nigdy nie możesz przedawkować ani przedobrzyć.

Zapoznanie się z przepisami prawnymi obowiązującymi w Twoim regionie

Miłość między konopiami a tobą może być dwustronna, ale niestety musi być też trójstronna. Co mam na myśli, mówiąc o trzech stronach? Cóż, miłość do marihuany to za mało! Twoja miłość nie ma nic wspólnego z miłością władz. Jeśli oni jej nie lubią, to przykro mi, nie możesz jej używać.

W Stanach Zjednoczonych marihuana jest zalegalizowana na poziomie federalnym, ale władze stanowe mogą jej nie akceptować. To właśnie miałem na myśli, mówiąc o trójstronności. Jeśli Tobie i rządowi federalnemu się to podoba, a rządowi stanowemu nie - nadal popełniasz przestępstwo.

Jeśli wszyscy trzej mają takie samo zdanie na temat marihuany, tzn. jeśli wszyscy ją popierają - możesz jej używać bez żadnych problemów. Ale tak, upewnijcie się, że zawartość thc w waszej odmianie marihuany jest mniejsza niż 0,03%. Thc to substancja psychotropowa, której wiele stanów nie akceptuje. Bądź więc nieco ostrożny przy wyborze odmiany marihuany.

Rozstrzygający argument o mniejszej ilości cukru dla socjopatów

Chociaż cukry z marihuany są dobre, możesz nadać tym słodkim węglowodanom piękny kształt, używając foremek do pieczenia. Wykorzystaj blachę z otworami lub inne formy i nadaj cukrowi ulubione kształty.

Kiedy będą już gotowe, wrzuć odpowiednią ilość kostek i sprawdź, jak zareaguje na to Twój organizm. Zwiększaj lub zmniejszaj ich ilość w zależności od tego, jak oddziałują na Twoje ciało. Czy to dobrze? Upewnij się, że nie przesadzasz za jednym razem. Rób to powoli i mocno. Obserwuj, jak zachowuje się w Twoim organizmie i odpowiednio zwiększaj dawkę!

Nadszedł więc czas, abym Cię opuścił. Będę wdzięczny za cenne uwagi na temat tego przepisu. Zwróćcie mi uwagę, jeśli coś pominąłem w przepisie. Twoja opinia mnie napędza. Udostępnij ten przepis w swoim serwisie społecznościowym i pozwól swoim bliskim znajomym cieszyć się mocą cukru z konopi.




Kliknij, aby ocenić ten post!

[Ogółem: 2 Średnia: 4,5]